Norsk vinner av IFLA Europas konkurranse 'Lost Landscapes'

Miguel Hernandez-Quintanilla MNLA vant i høst IFLA Europe Youth Competition for Landscape Architecture Students and Young Professionals 2023 - Category B Gjennomførte prosjekter.

Foto: IFLA Europe, Miguel Hernandez-Quintanilla Cat_B_calle_alta_winner

Hernandez-Quintanilla er for tiden universitetslektor på masterprogrammet i landskapsarkitektur på AHO. Han deltok med prosjektet "Calle Alta" sammen med Marcos Jubierre Zapater.

Sammendrag: Prosjektet går ut på restaurering av en sterkt forfallen gate med et utsiktspunkt i Calaceite kommune på den spanske solkysten. Landsbyen ligger i et område som lider under sterk fraflytting. Regionen har mistet nesten femti prosent av innbyggerne det siste århundret.

Prosjektet er en del av kommunens strategier for å utvikle bærekraftig reiseliv, og feirer den spesifikke materielle kulturen som er utviklet i disse kalksteinslandskapene. Halvparten av materialene som er brukt i konstruksjonen blir gjenvunnet i nærheten av byen og gjenbrukt i prosjektet. Det meste av budsjettet er brukt til å engasjere lokale håndverkere for å opprettholde tradisjonelle byggeteknikker. Vannavrenning, siktlinjer, beplantning og historiske spor er vevd inn i et design som tar sikte på å synliggjøre stedets naturlige, formelle og poetiske potensiale.

Les mer om vinnerne fra 2023 i artikkel på IFLA Europes hjemmeside

2023_IFLA_Europe_Youth_Competition_Lost_Landscapes_poster_land_small 

IFLA Europe arranger denne konkurransen årlig.
Snart lanseres konkurransen for 2024. Følg med i vårt nyhetsbrev og på sosiale medier.