Du er her: Forsiden Prosjekter Zion sykeheim

Zion sykeheim


Den nye sansehagen på Zion sykeheim ble tatt i bruk sommeren 2005, og er en del av et større grøntanlegg som ble opparbeidet i 1995.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Løvetanna Landskap as
Kategori: Institusjonsanlegg, universell utforming
Oppdragsgiver/Byggherre: Stiftelsen Zion sykehjem
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Areal/Størrelse: ca 1 daa
Kostnad inkl mva: ca 1,2 mill
Anleggsgartner: AS Hageanlegg
Arkitekt: Eggen Arkitekter as
Et vakkert rosehagtorntre stod i den gamle hagen, og dette er bevart og gjort til sansehagens midtpunkt. En pergola med kaprifoler skiller hagens to små rom; hvor prydhagens fargeflor av stauder og sommerblomster, det gamle treet og fontenen kan ses fra tre terrasser. Brukshagen ligger utenfor og er et rom man må gå til for å oppleve smaken av svartkjelkaffe, spise bær og frukt - eller bare sitte tørrskodd i vedskjulet og høre regnet falle.
Foto:Løvetanna Landskap AS (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape