Du er her: Forsiden Prosjekter Westerdals skole

Westerdals skole


Westerdals Oslo ACT åpnet nye lokaler i Christian Krohgs gate sentralt i Oslo høsten 2016. 120 ansatte og 1200 studenter flyttet inn i det totalrenoverte, verneverdige bygget, som er gitt navnet Campus Fjerdingen. I bygget studeres kunstfag, kommunikasjon, teknologi og ledelse.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: LINK arkitektur AS
Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg
Beliggenhet: Oslo, Grünerløkka
Oppdragsgiver/Byggherre: Chr. Krohgs gate 32 | Anthon B. Nilsen Eiendom AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2016
Prosjektperiode: 2014–2016
Areal/Størrelse: 460 m2
Prosjektansvarlig: LINK arkitektur 
Ansvarlig landskapsarkitekt: Suzanne Roth MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Suzanne Roth MNLA og landskapsarkitekt Sofie Persvik 
Entreprenør: BundeBygg AS
Anleggsgartner: TH Anlegg AS
Arkitekt: LINK arkitektur v/Johann Sverrisson
Annet: Fotograf: Hundven-Clemens Photography, for LINK Arkitektur Landskap

Studentenes utearealer er en åpen plass ut mot gatelivet, som gjør skolen til en synlig del av bybildet. Inngangssonen er tydelig, med en hovedtrapp og amfi, samt fleksible og varierte sitteplasser. Noen sitteplasser er åpne mot gaten, mens andre er mer tilbaketrukket. En treterrasse er lagt i tilknytning til kantinen, med spiseplasser under et eksisterende lindetre. Terrassen kantes av en plassbygd trebenk med integrerte bord og innfelt lyslist.

Det er etablert rikelig med sykkelparkering. Oppholdsarealene er skjermet mot sykkelparkeringsplassen og gata med en mur med brystning, samt en plassbygd trebenk som følger hele terrassens lengde. Beplantningen er enkel, og består av trær, samt klatreplanter ved skjermvegg og sykkelskur. Eksisterende lindetrær er bevart og gir lett skygge til deler av arealet. 

 

Westerdals ACT School opened the new Campus Fjerdingen in central Oslo in fall 2016. With more than 1300 staff and students, the landscape design has focused on creating an open space via a terrace connected to the cafeteria, supplemented by custom seating, bicycle parking, and shaded by existing linden trees.  

 

Foto:Hundven-Clemens Photography, for LINK Arkitektur Landskap. Kantinens terrasse med spiseplasser og eksisterende lindetre. (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape