Du er her: Forsiden Prosjekter Vincent Lunges plass

Vincent Lunges plass


Vincent Lunges plass ligger inneklemt mellom høye hus og et tungt trafikkområde med mye støy og bevegelse. Utformingen reflekterer dette ved at den indre, lyse delen er skjermet fra den ytre, mørkere og trafikkerte delen med en sikksakk- formet granittskulptur som deler plassen i to.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: landskap DESIGN AS
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Beliggenhet: Bergen sentrum
Oppdragsgiver/Byggherre: Skanska AS / Entra AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2011
Prosjektperiode: 2007-2011
Areal/Størrelse: 2800 m2
Kostnad inkl mva: 12 mill. kr.
Prosjektansvarlig: Constructa AS
Ansvarlig landskapsarkitekt: Landskap DESIGN AS
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Arne Sælen MNLA
Rådgivere/konsulenter: Sweco AS
Entreprenør: Skanska AS / Wikholm AS
Anleggsgartner: Wikholm AS
Underleverandører: Nord-Stein AS, Oase AS, Vestre AS, Størksen AS, Wikholm AS
Samarbeidspartnere: Sj-arkitekter AS

 Som samlende element er det plantet 12 plataner i et kvadrat som omfavner begge sider av plassen; den mørke og den lyse siden. Plassen vil i stor grad også observeres ovenfra de omkringliggende bygg. Derfor er sikksakk-formen enkel og i stor skala. Den har innfelte skråflater, to plenfelt som vender seg mot ettermiddagssolen, og en rustfri stålplate med 21 fontenestråler der ti tilhører stjernetegnet Vannmannen, og elleve til Fiskene.

Foto:Christine Nundal (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape