Du er her: Forsiden Prosjekter Valbergtårnet

Valbergtårnet


Prosjektet er et temprært prosjekt som skal engasjere både barn og voksne. Valberget er en flott høyde i Stavanger sentrum, og kommunen ønsker å trekke flere turister og innbyggere opp til det flotte branntårnet, oppført rundt 1850.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: SCHØNHERR NORGE AS
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Beliggenhet: Valberget, Stavanger sentrum
Oppdragsgiver/Byggherre: Stavanger kommune, VPI
Byggeår/Ferdigstilt: Utført juni 2009
Areal/Størrelse: 300 m²
Ansvarlig landskapsarkitekt: Schønherr Norge AS
Entreprenør: Jåttå Maskin
Annet: Skilt: Det Visuelle AS

Tiltaket et er en del av prosjektet «Lekeplasser i Stavanger sentrum». Prosjektet tar for seg informasjon om terrenget og peilemerker i landskapet som du ser fra Valberget. Områdets høydekoter er malt i rødt på bakken, og det er satt opp skilt som utdyper peilemerkene i landskapet. I tårnet trer landskapets silhuetter frem på vinduene og forteller både om høyder og retninger, fjernt og nært.

Foto:Schønherr Norge AS (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape