Du er her: Forsiden Prosjekter Tjuvholmen - Odden

Tjuvholmen - Odden


Tjuvholmen er den nye bydelen som vender ut mot sjøen utenfor Aker Brygge i Oslo. Konseptet for utforming av uteområdene tar utgangspunkt i den unike nærheten til sjøen.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS
Kategori: Havn, sjøfront, kaianlegg
Beliggenhet: Tjuvholmen, ny bydel i Oslo
Oppdragsgiver/Byggherre: Tjuvholmen KS
Byggeår/Ferdigstilt: 2007/2010
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Bjørbekk & Lindheim v/Jostein Bjørbekk, Rune Vik, Håvard Strøm, Aina Skjærvø, Sigrid L. Drange, alle MNLA og Christer Ohlsson
Anleggsgartner: Steen & Lund AS

Kontakten med sjøen er søkt forsterket ved trebrygger - sjøpromenader, brede sittetrinn og skråflater ned mot vannflaten. I utformingen av park og plassområder er det lagt vekt på sjøutsikt og sitteamfier. Vann er også ført inn mellom bygningene og kan oppleves i ulike former fra skulpturelle steinelementer, i fontener og vannrenner. Området er bilfritt og hele prosjektet er utformet på betongdekke over parkeringskjeller. Grønne elementer er ført inn i form av trær i ulike plassrom, en trerekke i Tjuvholmen allé og en opphøyet gressflate på Strandhagen - en liten park som ligger mot sjøen og som introduksjon til det nye kunstsentret som vil stå ferdig bygget om et par år.

Foto:Bjørbekk & Lindheim (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape