Du er her: Forsiden Prosjekter Thomas Heftyes plass

Thomas Heftyes plass


Thomas Heftyes plass er modernisert ved at Elisenbergveien er stengt, taxiholdeplassen flyttet og plassen har fått gjennomgående gulv i granitt. Plassen er hevet noe i nordvest.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Grindaker AS
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Beliggenhet: Oslo
Oppdragsgiver/Byggherre: Oslo kommune Bymiljøetaten
Byggeår/Ferdigstilt: 2011
Prosjektperiode: 2009-2011
Kostnad inkl mva: ca. 4 mill. kr.
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Grindaker AS
Rådgivere/konsulenter: ViaNova Plan og Trafikk
Entreprenør: Uteanlegg A/S

 Den lille høydeforskjellen med mur og trapp gir et fysisk og visuelt skille mot Bygdøy allé og Thomas Heftyes gate. Dette forsterker plassrommet ytterligere. Plassen framstår klassisk med sitt robuste belegg, moderne i sitt formspråk og med røde innslag. Rødfargen til Den norske Turistforening viser til at Thomas Heftye var en av grunnleggerne av DNT og foreningens første formann. 
Plassen har belegg av granittheller i fallende lengder og med røde aluminiumsprofiler. Murer og trapper er i saget og flammet Larvikitt. Ett bjørketre er bevart etter ønske fra Oslos politikere. En gruppe av Koreahegg med underplanting av stauder og prydgress gir plassen frodighet.

Foto:Damian Heinisch (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape