Du er her: Forsiden Prosjekter Takterrasse Posthuset

Takterrasse Posthuset


Takterrassen benyttes til lunsjpauser for de ansatte, og til representasjon på fine sommerdager. Utsikten over Oslo er formidabel. Takterrassen var tidligere møblert med løse bord og benker. Ønsket var å rehabilitere og oppgradere takterrassen med enkle virkemidler fra å være et forblåst og litt ødslig areal til å gi noe mer le, få flere sitteplasser og noe grønt og frodig.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: bar bakke landskapsarkitekter as
Kategori: Hager, gårdsrom, uteanlegg på tak
Beliggenhet: Oslo
Oppdragsgiver/Byggherre: Entra Eiendom
Prosjektperiode: August 2011
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): bar bakke landskapsarkitekter as v/Kjersti Vallevik Håbjørg og Knut Hallgeir Wik, begge MNLA
Entreprenør: Haga & Berg Entreprenør AS
Anleggsgartner: Tranby as

Møbleringen er en lang benk langs sørsiden, med beplantning bak, for å gi litt avstand til rekkverket. Benken har et parti med høyere rygg som gir le på vindfulle dager. Bordene er løse, og kan for eksempel settes sammen til langbord når anledningen byr seg. Ventilasjonshuset er skjermet med en halvhøy vegg i lene-høyde, som ikke skal hindre ventilasjonen inn/ut av bygget. Beplantning med strandrug i plantekasser er  nedfelt i det eksisterende terrassegulvet. Trekledningen på benker, bord og skjermveggen er utført i ubehandlet eik.

Foto: (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape