Du er her: Forsiden Prosjekter Strandpromenaden - Krsand

Strandpromenaden - Kristiansand


Strandpromenaden er et boligprosjekt i Kristiansand, nord for Nupenparken. Bebyggelsen består av 96 leiligheter fordelt på 4 bygninger. Prosjektet omfatter interne gangveier, private hager, lek og felles oppholdsarealer for beboerne.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen AS, Sandefjord
Kategori: Boligområder, hyttefelt
Oppdragsgiver/Byggherre: Rasmussengruppen AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2004
Anleggsgartner: Randesund planteskole
Arkitekt: Kari Nissen Brodtkorb AS
Intensjonen var å skape frodige oppholdsarealer mellom de høye bygningskroppene og samtidig opprettholde kontakten med sjøen i syd. Det var en utfordring da utomhusarealene i hovedsak ligger på betongdekker over parkeringskjelleren.
I forlengelsen av hovedadkomsten ligger et langstrakt vannspeil som knytter kontakt til sjøen. Vannspeilet ligget i det sentrale fellesrommet med et dekke av skifer, avgrenset inn mot bygningskroppene av smale singelslisser. Klatre- og slyngplanter på stålwire danner kontraster på de lyse teglveggene. Murer, trapper og ramper er utført i naturstein. Inntil gangaksene mellom bygningene ligger private småhager med individuell karakter i form av variert bruk av singelfelt, tråkkheller, tredekker og vegetasjon. Vegetasjonen er plantet i rustfrie stålkasser. Prosjektet ble innstilt til Statens Byggeskikkpris i 2004.
Foto: (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape