Du er her: Forsiden Prosjekter Sønnå kraftverk

Sønnå kraftverk


Bakgrunnen for prosjektet er en utvidelse og opprustning av kraftverket i Sauda. I den forbindelse er det bygget en ny portal med adkomstområde og forplass tilknyttet den nye kraftstasjonen.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Norconsult AS, Sandvika
Kategori: Store inngrep, massetak, kraftutbygging
Beliggenhet: Sauda
Oppdragsgiver/Byggherre: Elkem Saudefaldene
Byggeår/Ferdigstilt: 2009
Areal/Størrelse: 6000 m2
Kostnad inkl mva: ca. 3 mill. kr. (for landskap)
Ansvarlig landskapsarkitekt: Norconsult AS v/Line Beate Løvlien MNLA
Rådgivere/konsulenter: Lysdesigner: Norconsult AS v/Mari Gaasemyr
Entreprenør: Byggekompaniet AS
Arkitekt: Norconsult AS v/Knut Søhoel MNAL
Portalbygget består av tre skiver satt bak hverandre i tre forskjellige størrelser. Den ytterste skiven er belagt med opalisert glass og belyst fra baksiden med LED-lys. Adkomsten til kraftverket går over en bro inn mot en opplyst allé som leder mot en sirkulær plass foran portalen. I belegget ut fra inngangen i portalen ligger det bølgeformede hvite partier i betongen som symboliserer vannet som kraften er utvunnet av. «Bølgene» går over plassen og gir form til trappetrinnene som leder helt ned til vannet.
Foto:Janne Kvanåli (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape