Du er her: Forsiden Prosjekter Schibsted trykkeri

Schibsted trykkeri


Schibsted flyttet trykkeriet for Aftenposten og VG til Nydalen i 1999. Bygningen har sin karakteristisk form, som gjengir funksjonene trykkeri, sortering og uttransport.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim AS
Kategori: Næringsliv, representasjonsanlegg
Oppdragsgiver/Byggherre: Schibsted trykkeri
Byggeår/Ferdigstilt: 1999-2000
Areal/Størrelse: 20 dekar ekskl. kjørearealer
Kostnad inkl mva: 9 mill. kr
Prosjektansvarlig: Jostein Bjørbekk MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Svein Erik Bergem, Jon Christian Dannevig MNLA
Rådgivere/konsulenter: Unico AS (byggeledelse), Multiconsult (RIB), IGB AS (RIE), Techno Consult AS (RIV)
Anleggsgartner: Knut A. Thorvaldsen AS
Arkitekt: Narud-Stokke-Wiig Arkitekter & Planleggere AS
Hovedadkomsten markeres med en allé av søyleeik, en romslig grusdekket forplass med kirsebærlund. Transportarealene omgis av plenflater med store parktrær. I kantsonen mot boligbebyggelsen mot øst og nord er det anlagt en sykkelvei langs frodige plantinger av svartsurbær og hassel. En stor takterrasse vender mot boligene og har to ball-/ tennisbaner med frodig kantbeplantning. Takflaten er tilgjengelig for naboene for lek og spill. Den andre takterrassen er tilgjengelig for de ansatte, og har lyst grusdekke med gulvpartier i tre og beplantning i kasser. Villvin pryder teglveggene.
Foto:Jostein Bjørbekk (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape