Du er her: Forsiden Prosjekter Ringshaug ungdomsskole

Ringshaug ungdomsskole


Skolen i skogkanten har fått et stort løft ute og inne. De store furutrærne har fått stå midt på parkeringsplassen og eiketrærne har fått selskap av søyleeik, kirsebær og blodbøk. Romslige og enkle flater av asfalt med striper av plastmaling ligger ut mot skogen og svabergene.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: bar bakke landskapsarkitekter as
Kategori: Skoleanlegg, barnehager
Beliggenhet: Tønsberg
Oppdragsgiver/Byggherre: Tønsberg kommunale Eiendom v/Anne Margrethe Økstad
Byggeår/Ferdigstilt: 2013
Areal/Størrelse: 13 000 m2
Ansvarlig landskapsarkitekt: bar bakke as v/Kjersti Vallevik Håbjørg og Knut Hallgeir Wik, begge MNLA, i samarbeid med DARK v/Mark van Beest og Anna Lina Toverud
Arkitekt: Årstiderne arkitekter v/Kristian Haraldset og Thomas Aakerøy

Røffe og solide kanter av tre deler opp og møblerer skolegården. I øst er flaten beholdt til ulike sportsaktiviteter. I vest etableres plen og svaberget får stikke fram. Utenfor musikkrommet er terrenget trukket ut mot skogen og gir plass for et amfi. Ny gangvei rundt skolen forbinder sykkelparkeringer og elevinnganger.

Foto:bar bakke as (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape