Du er her: Forsiden Prosjekter Renovering av lindeallé Kar

Renovering av lindeallé Karl Johans gate, Oslo


Lindealléene ut fra Stortingets fløyer ble plantet ca 1860 etter et forslag fra stadskonduktør Grosh i 1845. Som ledd i Hovedstadsaksjonen er alléene åpnet opp slik at fondmotivene i Stortingets fløybygg igjen trer fram.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Oslo kommune, Friluftsetaten
Kategori: Parker, byrom, gater, torg
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Kostnad inkl mva: 6,2 mill.
Prosjektansvarlig: Jan Reime Kristiansen
Ansvarlig landskapsarkitekt: Oslo kommune, Friluftsetaten
Rådgivere/konsulenter: Thomas Thiis-Evensen
Entreprenør: Norsk Utemiljø AS og Elajo AS (lys)
Beskjæringen er utført med høy trefaglig kompetanse. For å bedre trærnes levevilkår er hardpakket jord og sterile pukkfundamenter skånsomt skiftet ut med en mer biologisk fundert veikonstruksjon. For å tydeliggjøre alléen og fremheve parkkarakteren er det tidligere dekket skiftet ut med naturplan granittheller med eget format og mønster. Lysanlegget i alléen er skiftet ut eller supplert med parstilte Oslolykter.











Foto:Jan Reime Kristiansen (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape