Du er her: Forsiden Prosjekter Ragnarok, Tusenfryd fornøyelsespark

Ragnarok, Tusenfryd fornøyelsespark


Omfattende og avanserte studier og visualiseringsteknikker i 3D var nøkkelen til Ragnarok, en 500 meter lang elv med et fall på 8 meter, som bukter seg gjennom det utfordrende terrenget som er typisk for Tusenfryd. Det gir en fartsfylt opplevelse for hele familien, hvis minstemann er over minstemålet på 110 cm. 
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: bar bakke landskapsarkitekter as
Kategori: Idrettsanlegg, sport, fritid
Beliggenhet: Ås, Akershus
Oppdragsgiver/Byggherre: Tusenfryd AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2016
Prosjektperiode: 2015–2016
Areal/Størrelse: 22 daa
Prosjektansvarlig: Trygve Sundt MNLA
Ansvarlig landskapsarkitekt: Knut Hallgeir Wik MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Even Reinsfelt Krogh, Daniel Ewald, Robert Norris, alle MNLA
Rådgivere/konsulenter: Hafema Water Rides GmbH, Boro-Bygg A/S, COWI 
Entreprenør: Leif Grimsrud AS
Arkitekt: Heggelund & Koxvold AS
Samarbeidspartnere: ST Landskap AS v/Trygve Sundt MNLA
Annet: Fotograf: Tove Lauluten

En stor del av jobben med Ragnarok var å finne en god balanse mellom terrenginngrep og masseuttak for en så stiv konstruksjon. Plasseringen er optimalisert ved å benytte 3D-teknikker og beregne uttak fra sprenging. Overskuddsmassene gikk til utvidelse av parkeringsplassen. Sprengsteinsfyllinga ble også et digert fordrøyningsmagasin for overvann som ledes inn i fyllinga. God, gammaldags fornuft og bærekraftig utnytting av massene!

Stort sett er det naturen selv – og muligens Gud – som anlegger elver. Morsomt da med et sånt prosjekt, til forveksling likt småskala vegbygging. Noe som normalt kun kjøpes hos multikonsulentene. Det elveville prosjektet hadde høyhastighets framdrift, og fra oppstart av prosjektering til ferdigstillelse tok det knapt ett år. 

 

By use of a range of 3D-techniques and software, the placement of the Viking-themed ‘Ragnarok’ – an artificial river attraction in the hillsides of amusement park Tusenfryd – could be precisely calculated and optimised. Surplus of masses were used to expand the nearby parking lot, as well as serving as permeable masses to delay storm water; 
a marriage of modern tools with old-fashioned common sense.

 

Foto:Tove Lauluten (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape