Du er her: Forsiden Prosjekter Porsgrunn videregående skole

Porsgrunn videregående skole


Trær er planta i et kvadratisk rutenett. Der veger, åpne plasser og bygninger skal innpasses, er trær tatt ut. Dette gir et stramt og enkelt hovedgrep som samler uteområdene.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Feste Grenland AS
Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg
Beliggenhet: Vallermyrene, Porsgrunn
Oppdragsgiver/Byggherre: Telemark fylkeskommune
Byggeår/Ferdigstilt: 2007
Prosjektperiode: 2005 - 2007
Ansvarlig landskapsarkitekt: Feste Grenland AS
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Pål Mæhlum, Tone Telnes, begge MNLA
Anleggsgartner: Nordengen AS
Kunstner: Brit Dyrnes
Arkitekt: Børve og Borchsenius AS

Lys er brukt for å markere de tre overordna plassdannelsene. På hver av disse er det plassert en 10,5m høy, skrå gittermast. Den kunstneriske utsmykningen er knyttet til lyspunktene. Lyskastere styres mot plassgulvet og elementer som skal belyses. Mellom parkeringsplassen og sentralplassen er det lagt inn en sittetrapp som motsvar til amfiet inne i auditoriet. Denne skaper overgang og skjerming mellom parkeringsplassen og oppholdsplassen foran bygget. Runde spesialtegnede benker møblerer plassen.

Foto:Pål Mæhlum (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape