Du er her: Forsiden Prosjekter Ny grensestasjon Sør-Varanger

Ny grensestasjon Sør-Varanger


Anlegget er det første av to nye grensestasjoner for grensevakten i Sør-Varanger.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: VERTE landskap - arkitektur AS
Kategori: Næringsliv, representasjonsanlegg
Beliggenhet: Sør-Varanger, Finnmark
Oppdragsgiver/Byggherre: Forsvarsbygg
Byggeår/Ferdigstilt: 2014
Prosjektperiode: 2011-2014
Areal/Størrelse: 10 000 m2
Kostnad inkl mva: 4 mill. kr.
Ansvarlig landskapsarkitekt: Anita Veiseth MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Robert Paal
Rådgivere/konsulenter: Norconsult AS
Entreprenør: Kirkenes Byggservice AS, Sundquist AS
Anleggsgartner: Kirkenes Byggservice AS
Arkitekt: a-lab

Her skal grense­jegerne både arbeide og bo når de er på vakt. Land­skapet er tilnærmet flatt med tett furuskog. Bygget består av to etasjer. Taket binder bygget sammen, rundt et indre gårdsrom. Det indre gårdsrommet har en smal betongterrasse som løper langs hele fasaden. Gulvet har et betongsteinsdekke med et oppskalert kamuflasjemønster i gråtoner. Kjørearealene rundt bygget har grusdekker. Furuskogen danner en grønn ramme rundt anlegget.

 

Foto:Anita Veiseth (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape