Du er her: Forsiden Prosjekter Nasjonalbiblioteket park

Nasjonalbiblioteket park


Longva Arkitekter AS og landskapsarkitektfirmaet Østengen & Bergo AS vant i 2002 konkurransen om det nye Nasjonalbibliotekets tilbygg og park i Oslo. Eiendommen var opprinnelig en stor, lukket hage nær Solli plass.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Østengen & Bergo AS, Oslo
Kategori: Næringsliv, representasjonsanlegg
Oppdragsgiver/Byggherre: Entra Eiendom AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Areal/Størrelse: 3000 m²
Kostnad inkl mva: Ca 6 mill. kr
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Kari Bergo, Johan Østengen, Anna Lina Toverud, Christoph Kôpers

En attraktiv og travel bydel har gjennom etableringen av parken (høsten 2005) fått et kjærkomment grønt tilskudd.
Mellom Gamle Drammensvei og Observatoriet er det etablert en gangforbindelse under skyggefulle trær. Forbindelsen til Hydroparken trer tydeligere frem enn tidligere og det er anlagt en liten inngangsplass mot Solli plass. Prosjektet gjenspeiler bygningsmassen, som omfatter det gamle monumentale biblioteket og det nye tilbygget. I de gamle forhagene er murer, stier og trapper i granitt restaurert, gressplener er istandsatt og det er plantet villvin og trær. I parken er det anlagt stier i betong og kantene rundt plantefelter er av stål.

Foto: (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape