Du er her: Forsiden Prosjekter Muséplass 1-3, UIB

Muséplass 1-3, UIB


Kontorbygget til universitetets rektor har fått en romslig adkomstplass som både er representativ og innbyr til uformelle møter.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Smedsvig landskapsarkitekter AS
Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg
Beliggenhet: Bergen
Oppdragsgiver/Byggherre: Universitetet i Bergen
Byggeår/Ferdigstilt: 2005
Areal/Størrelse: 600 m²
Kostnad inkl mva: Kr 1,5 mill.
Rådgivere/konsulenter: Node rådgviende ingeniører AS
Anleggsgartner: Anleggsgartnermester Wikholm AS
Plassen er åpen, men rammes inn av klippet barlind. Et plassdekke i mørk og lys betong skiller inngangene til de ulike kontorene fra hverandre. Betongen er iblandet en grov fraksjon av glass som gir glans til overflaten. Sittesteinen i sort kinesisk diabas blir flittig brukt av små og store forbipasserende. I plantefeltene er det er brukt lave stauder som raskt etablerer et tett dekke.
Foto:Pål Hoff (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape