Du er her: Forsiden Prosjekter Møteplass Universitetet i Stavanger

Møteplass Universitetet i Stavanger


Den nye sitteplassen på Universitetet i Stavanger ligger langs en mye brukt gangvei mellom bygninger på Campus, og tilbyr et grønt pusterom. Oppholdsarealet er ei svakt skrånende betongskive, hvor gangveien fortsatt går uhindra over.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS, Stavanger
Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg
Beliggenhet: Universitetsområdet på Ullandhaug i Stavanger
Oppdragsgiver/Byggherre: Statsbygg Vest
Byggeår/Ferdigstilt: August 2009
Prosjektperiode: Mars 2009 - august 2009
Areal/Størrelse: ca. 750 m2
Kostnad inkl mva: 490 000 kr.
Prosjektansvarlig: Reidar Horve
Ansvarlig landskapsarkitekt: Asplan Viak AS v/Målfrid Takle Folkvord MNLA
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Asplan Viak AS v/Randi Thomsen
Anleggsgartner: Olav Een
Samarbeidspartnere: Driftsansvarlig Asbjørn Eriksson og anleggsgartner Olav Een
Finansieringskilde/sponsor: Statsbygg Vest

Plassen er møblert med tre sirkelrunde og opplyste, røde benker. Hull i betongdekket gir plass for svaiende silkekinagras. Plantingen i bakkant av plassen danner et lite, skjerma rom i et ellers åpent grasareal med utsikt mot vest. Plantingen består av blomstrende trær, lauvfellende og vintergrønne busker og kraftige stauder, med natursingel som markdekke.?

Foto:Randi Thomsen (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape