Du er her: Forsiden Prosjekter Midtåsen skulpturprosjekt

Midtåsen skulpturprosjekt


Skipsreder Anders Jahres herskapshus er tegnet av arkitekt Arnstein Arnberg. Området omfatter 60 mål med bebyggelse og terrassert parkanlegg som prydes av skulpturer, bøkeskog, gamle eiketrær, vakre planter og natur.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen AS, Sandefjord
Kategori: Land-art
Beliggenhet: Midtåsen, Sandefjord
Oppdragsgiver/Byggherre: Sandefjord kommune
Byggeår/Ferdigstilt: Ferdigstilles 2009
Kostnad inkl mva: Kr 16 mill.
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Gullik Gulliksen og Lotte Kihle, begge MNLA
Kunstner: Knut Steen
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter as v/ Svein Lund
Samarbeidspartnere: Sandefjord kommune / Midtåsen as

Som en videreutvikling av anlegget er det planlagt et skulpturprosjekt med arbeider av Knut Steen. Samlingen skal være et tverrsnitt av hans virke. Skulpturprosjektet skal fremstå som en integrert del av det historiske anlegget. Ut over selve skulpturene omfatter prosjektet skulpturpaviljong, atkomststi, trapper, nytt toalettanlegg, samt parkeringsplass. Bygget er utformet som en traktformet vandringshall kilt inn mellom trær, lyng, steiner og fjell. Traktformen åpner seg mot en flott panoramautsikt over byen og fjorden.

Foto:Gullik Gulliksen as (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape