Du er her: Forsiden Prosjekter Lervig Brygge Pluss

Lervig Brygge Pluss


En tidligere industrihalvøy i Stavanger øst er transformert til boligområde. Samspillet mellom de fire nye høyhusene og landskapet omkring skal skape grunnlaget for gode boforhold og trivelige utearealer.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Rambøll, Stavanger
Kategori: Boligområder, hyttefelt
Beliggenhet: Stavanger, Rogaland
Oppdragsgiver/Byggherre: Selvaag Bolig Rogaland
Byggeår/Ferdigstilt: 2016
Prosjektperiode: 2008-2016
Areal/Størrelse: 14 daa
Kostnad inkl mva: 36 mill. kr
Prosjektansvarlig: Selvaag Bolig Rogaland v/ Ståle Hagland
Ansvarlig landskapsarkitekt: Else Dybkjær MAA MDL
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Ekuko Naka, Nathaniel J. Behrends, Anne Truelsen Schultz, Elin Henricson, Kristin H. Mortensen alle MNLA, Kenjiro Kito
Rådgivere/konsulenter: Rambøll (RIB), BollingerGrohmann + Florian Kosche AS (RIB), Core Technology AS (RIB), Norconsult (RIVA), Apply AS (RIE), Lyse AS (RIE), Multiconsult (RIBr)
Entreprenør: AF Gruppen
Anleggsgartner: Stangeland Maskin AS
Underleverandører: Stangeland Maskin AS
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo
Priser i konkurranser: 1. premie i innbudt konkurranse
Annet: Foto: Selvaag Bolig Rogaland

Utearealene omfatter offentlig promenade, strand, samt et grønt og frodig fellesareal. I tillegg kommer en privat båthavn. Langs promenaden oppstår mindre oppholdsarealer. Hvor enn man befinner seg i området, er det visuell kontakt med det store fjordlandskapet i Ryfylket. Promenaden består av en øvre del belagt med betongheller, mens den nedre delen er et tredekke med amfitrinn ved båthavn og strand. Trær i mindre grupperinger myker opp de harde overflatene.

Gårdsrommet mellom høyhusene er privat og ligger på en to-etasjers parkeringskjeller. Et stisystem slynger seg gjennom området. Gressplenen og busk- og staudefeltene utgjør kontrasten til stisystemet med belegningsstein. To områder er planlagt for lek, opphold og sosialt samvær. Sjølivet har gitt inspirasjon til utstyret i uteanlegget. Beplantingen tar utgangspunkt i kysten og fjellandskapet, og sørger for variasjon året rundt. Overvannshåndteringen av promenaden skjer direkte til sjøen, mens det grønne arealet avvannes med sluk.

 

 

Foto: Selvaag Bolig Rogaland (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape