Du er her: Forsiden Prosjekter IT Fornebu Portalbygget

IT Fornebu Portalbygget


Portalbygget er del av områdeutviklingen omkring det gamle terminalbygget på Fornebu. Terminalbygget og portalbygget rommer næringslokaler som utvikles og leies ut av IT Fornebu eiendom. Portalbygget ligger vest for den gamle avgangshallen på Fornebu, den såkalte Kai Fjell-salen.
Prosjektfakta
Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS, Sandvika
Kategori: Næringsliv, representasjonsanlegg
Beliggenhet: Fornebu i Bærum
Oppdragsgiver/Byggherre: IT Fornebu Eiendom AS
Byggeår/Ferdigstilt: 2010
Prosjektperiode: 2007-2010
Areal/Størrelse: 10 daa
Kostnad inkl mva: 10 mill. kr.
Prosjektansvarlig: Asplan Viak AS v/Alf Haukeland MNLA
Ansvarlig landskapsarkitekt: Ine Wegner Tollefsen
Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Rannveig Holm, Janicke Egeberg Ramfjord, begge MNLA
Entreprenør: Vedal Entreprenør AS
Anleggsgartner: Vedal Entreprenør AS
Kunstner: Rannveig Holm MNLA, Asplan Viak AS
Arkitekt: A-LAB AS

Landskapsprosjektet har bestått i å lage en forhage ut mot Snarøyveien, grønne gårdshager mellom lamellene og et multifunksjonelt gårdsrom mellom portalbygget og terminalbygget. Et sentralt motiv i portalbygget er den orange «huben» som står på søyler over adkomstplassen. Et vannløp i granitt leder fra adkomstplassen, følger trappen ned mot gårdsrommet der det avsluttes i en plastisk fontene utformet av Rannveig Holm. Hovedbelegningen er av plasstøpt betong. Et system av kirsebærtrær med benker under, lager steder for hvile og samvær.

Foto:Ivan Brodey (Bildet er beskyttet av opphavsrett)

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape