Du er her: Forsiden Artikler 2018 Studieopphold ved kongens kjøkkenhage, søknadsfrist 30.3.

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Fondation-patrimoine.fondation-total.org

Studieopphold ved kongens kjøkkenhage, søknadsfrist 30.3.

27.02.2018 | MV

Har du lyst til å bo og studere på en loftsleilighet i gartnerens bolig i Potager du Roi, i Solkongens kjøkkenhage i verdens største anlegg i Versailles? Den franske landskapsarkitektskolen tilbyr et stipend for å kunne studere noen måneder etter endt landskapsarkitektutdanning.

Målet for opprettelsen av Villa le Nôtre er at Versailles skal fortsette å skinne også i vårt århundre. Fransk landskapsarkitektur med Versailles par excellence er moderne landskapsarkitekturs fødsel. Den franske hagekunsten er en del av vår felles kulturarv.

NLAs president Rainer Stange sitter som eneste utlending i en jury som består av 10 medlemmer, i tillegg til styreleder, som er tidligere kulturminister Jean-Jacques Aillagon. Man kan søke på 4 ulike programmer, oppkalt etter store franske landskapsarkitekter; verdens største landskapsarkitekt André le Nôtre; slottsgartneren Jean Baptiste de la Quintinye; Jean Claude Nicolas Forestier og Yves Brunier.

Søknaden består av en tittel, en beskrivelse og et forslag på hva som skal produseres. I fjor kom det inn 24 kandidater fra 7 land. 2/3 av kandidatene var franske, ingen nordiske. 60% av søkerne var yngre enn 35 år. 8 av kandidatene gikk videre til siste runde, der ble det plukket ut 5 vinnere; 1 spansk, 1 italiensk og 3 franske personer.

Nordiske kandidater oppfordres til å søke, frist for 2018 er 30. mars.
Les mer om søknadsprosessen på hjemmesiden til IFLA Europe

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape