Du er her: Forsiden Artikler 2018 Oppkjøp i LA-bransjen

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Byggfakta

Oppkjøp i LA-bransjen

24.01.2018 | MV

1.1.2018 ble Hjellnes Consult AS fusjonert med Multiconsult. Landskapsfabrikken fusjonerer 1.3.2018 med Asplan Viak. De fire ansatte flytter inn i Asplan Viaks lokaler i Kongens gate fra 1. mars.

– Vi har fulgt Hjellnes Consult og Johs Holt tett gjennom mange år og er imponert over hva selskapene har oppnådd. Sammen skal vi utvikle et rådgivningsmiljø som ikke bare blir det største på Østlandet, men også det mest slagkraftige i Norge, sier Christian Nørgaard Madsen, konsernsjef i Multiconsult på bygg.no.

– I Oslo-området er Multiconsult og Hjellnes-gruppen nesten jevnstore innenfor fag- og forretningsområder, med komplementære organisasjoner. Fagområdene er stort sett supplerende både på kompetanse og kapasitet. Ved å utnytte felles kompetanse og kundegrunnlag skal det dannes et sentralt kraftsenter med en sterk markedsposisjon på Østlandet. Ved å samle kreftene økes tverrfaglig kapasitet og kompetanse innen kjernevirksomheten bygg og eiendom, samferdsel, samt vann og miljø. Multiconsult ønsker å utnytte dette til å ta nye markedsandeler og øke konkurransekraften innen selskapets strategiske satsninger på områdene urbanisme og helsebygg, heter det i en melding fra selskapet.

Etter oppkjøpet vil Multiconsult-gruppen være representert med tre store kontorer i Oslo, henholdsvis på Skøyen, i Oslo sentrum og på Ryen.

Sterkere posisjonering
Multiconsult og Hjellnes-gruppen har operert i samme bransje i lang tid. Selskapene har gjennom årene samarbeidet i flere prosjekter og arbeider nå sammen i prosjekter som Campus Ås, Munch-muséet, Deichmanske bibliotek og Tønsberg sykehus.

– Kundene våre ønsker stadig større prosjekter og da må vi være rigget for å kunne imøtekomme kundenes behov. Ved å samle våre kompetente fagmiljøer vil vi bli posisjonert til å vinne enda flere oppdrag, også flere av de store prestisjeprosjektene, sier Madsen.

Landskapsfabrikken blir en del av Asplan Viak
- Dette er et veldig hyggelig kjøp. Landskapsfabrikken har et godt renommé og veldig dyktige medarbeidere og eiere. Vi har fra før en ledende posisjon innen landskapsarkitektur, men dette vil styrke oss ytterligere. Vi ser fram til å få samlet kompetansen hos oss, sier Øyvind Mork, administrerende direktør i Asplan Viak.

Landskapsfabrikken er et svært anerkjent fagmiljø innen landskapsarkitektur, og kontorets prosjekter er presentert både på utstillinger og i en rekke fagtidsskrifter og bøker i inn- og utland. For prosjektet Skjarvelandet ble kontoret tildelt Vakre vegers pris i 2014, for Klimapark 2469 mottok de hedrende omtale i Innovasjonsprisen for universell utforming samme år, og for Kleivodden utsiktspunkt fikk de Landskapsarkitekturprisen i 2017.

- Vi på vår side gleder oss til å bli en del av et større miljø innen landskapsarkitektur. Vi ser dette som en fantastisk og inspirerende mulighet til å fortsette med å skape god arkitektur til glede for alle brukere av våre felles omgivelser, sier Andreas Nypan, daglig leder i Landskapsfabrikken.

 

Kilder: Pressemeldinger fra Asplan Viak og Multiconsult

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape