Du er her: Forsiden Artikler Meld inn prosjekt til Arkitekturprisen innen 29. mai 2017

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Ill: NAL/Freepik

Meld inn prosjekt til Arkitekturprisen innen 29. mai 2017

15.05.2017 | MV

Arkitekturprisen deles ut for andre gang i år. Mandag 15. mai mottar alle medlemmer av NAL, NIL og NLA en epost med invitasjon til å nominere det prosjektet de mener fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017. Fristen for å nominere er mandag 29. mai.

Arkitekturprisen skiller seg fra andre priser ved at vinnerprosjektet nomineres og stemmes fram av medlemmene selv. Prisen ble delt ut for første gang i  2015 og gikk da til «D36 – Green House » i Dælenenggata 36 i Oslo. Det at prosjektet var stemt fram av kolleger i bransjen varmet alle mest, ifølge Cathrine Vigander, daglig leder i Element Arkitekter.

I år deles Arkitekturprisen ut av NAL, NIL og NLA i fellesskap. Målet ved å samle de tre organisasjonene bak utdelingen av prisen, er å vektlegge det tverrfaglige aspektet og løfte frem de gode prosjektene på tvers av arkitekturfagene. Arkitekturprisen deles ut på Arkitekturdagen den 21. september på Chateau Neuf i Oslo.

Prisen på 100 000 kr skal gå til et prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge de siste tre årene. Med prosjekt i denne sammenheng menes bygg-, plan-, landskap- og interiørprosjekter. Det er mulig å nominere prosjekter innenfor ett av fagområdene.

Har du et prosjekt du ønsker å nominere?
Alle medlemmer i NAL, NIL og NLA mottar en e-post mandag 15. mai der man får mulighet til å nominere ett prosjekt. Fristen for å nominere er mandag 29. mai.

Kriterier
1. Nominer prosjektet du mener har høyest helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet.
2. Prosjektet må geografisk befinne seg i Norge.
3. Prosjektet må være ferdigstilt i løpet av de siste tre årene , 2014, 2015, 2016 eller innen 30. juni 2017

Veien videre
Etter nominasjonsprosessen går de 20 prosjektene med flest nominasjoner (9 fra lokalforeningene og 11 fra medlemmene) videre til en avstemningsrunde. De 20 nominerte dokumenteres i NALs prosjektdatabase og presenteres på de tre organisasjonenes hjemmesider, slik at alle har mulighet til å sette seg godt inn i de nominerte prosjektene før avstemningen i august. Hvert medlem av NAL, NIL og NLA får da mulighet til å gi sin stemme til ett av de 20 prosjektene som er med i finalen. Prosjektet med flest stemmer vinner.

Dersom du ikke har mottatt epost med lenke til nominasjonsskjema og/eller har spørsmål, vennligst ta kontakt med Iselin Ekman. Epost: iek@arkitektur.no eller telefon: 412 39 665.

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape