Du er her: Forsiden Artikler 2007-2018 2013 Cowi vinner av Nordic Built - "Urban Mountain"

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt
Foto: Team Urban Mountain

Cowi vinner av Nordic Built for nytt Postgirobygg i Oslo

13.09.2013 | MV

COWI med samarbeidspartnere ble i går utropt som vinnere av Nordic Built, konkurransen om nytt Postgirobygg i Oslo. Entra eiendom er byggherre og tiltakshaver.

Vinnerteamet bak «Urban Mountains» et er basert på et tverrfaglig samarbeid mellom schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, COWI Norge (landskapsarkitekter og energi rådgiver) og Danmark, Transsolar Energitechnik GmbH, Vugge til Vugge Danmark.
 
Våre kolleger sier dette er et ekstremt bærekraftig konsept, vi tror dette vil være et viktig bidrag til byutviklingen i og rundt Oslo S. Konseptet er enkelt, det bærende elementet er å gi Oslo by et nytt grønt fjell i form av en grønnbygning. Vi har tatt utgangspunkt i biomangfoldet fra fjord til fjell. Som landskapsarkitekter har vi virkelig blitt lyttet til og hørt – utrolig gøy! sier Janne Walker Øra i Cowi.
 
I tillegg rommer forslaget til nytt Postgirobygg Norges største isbit. Denne bidrar i det bærekraftige til å en optimal balanse mellom energi, vann og vegetasjon og gjør bærekraftige løsninger sammen med øvrige elementer til virkelighet.
 
Les mer om prosjektet her og her.
Oppslag i Aftenposten Osloby 12. september: Slik blir det nye Postgirobygget
"Urban Mountain" er også ett av de over 60 prosjektene som er med i NLAs nye årbok, i likhet med Kleivodden som vi skrev om i går.
Urban_mountain_pri3
 

Norske landskapsarkitekters forening

Josefines gate 34
0351 Oslo
tlf: +47 23 33 24 60
epost: post@landskapsarkitektur.no
Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape