Du er her: Forsiden Aktuelt Høringer Puslete sykkelstrategi

Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning.

Les mer om faget og folkene

Finn din landskapsarkitekt

Kalender

  Meld deg på nyhetsbrevet
   
  Foto: Syklistenes Landsforening / ANB

  Puslete sykkelstrategi (Aftenposten Aften)

  20.06.2012 | KC

  Bymiljøetaten presenterte sin sykkelstrategi på en av årets viktigste nordiske byutviklingskonferanser, FutureBuilt 7. juni.

  I selskap med København og Stockholm ble det tydelig hvor lav prioritet sykkel har i Oslo, hvor sykkelandelen fortsatt ligger på fem-seks prosent. I København skjer 50 prosent av alle reiser på sykkel, dette skal nå utvides til omlandet. Stockholm skal bli «Promenadstaden». Fotgjengere prioriteres først i gatesnittet, deretter syklister, så kollektivtrafikken og til slutt bilene. Rake motsetning av dagens standard både i Stockholm, Oslo og de fleste andre byer.

  Oslo kommunes sykkelstrategi ble puslete i dette selskapet. Sykkel ble presentert som en del av strategien for en «sporty» by, sammen med fotballbaner og skiløyper. Helt løsrevet fra byutvikling, regional transportstrategi og reduksjon av klimagasser. Bymiljøetaten presenterte ingen tiltak som har kraft tilsvarende de andre skandinaviske hovedstedene. Klima er ikke en gyldig unnskyldning, i Umeå gjøres 19 prosent av reisene på sykkel. 

  I København har de kvantifisert fordelene med høy sykkelandel. Da kan vi regne oss frem til at Oslo kommune kan spare samfunnet for 292 millioner danske kroner årlig, dersom sykkelandelen øker til Umeå-nivå. Hvor lenge kan Oslo leve med å være en by best tilrettelagt for biler? Oppskriften fra København er enkel: Gjør sykkel til den raskeste veien mellom A og B!

  Forfatter: NLAs president Kathrine Strøm

  Se avissiden her
  .

  Norske landskapsarkitekters forening

  Josefines gate 34
  0351 Oslo
  tlf: +47 23 33 24 60
  epost: post@landskapsarkitektur.no
  Alle rettigheter © Norske landskapsarkitekters forening. Gjengivelse av innhold kan kun skje når kilde oppgis.
  Design: Bjørn Amund Enebo | CMS: Webscape